Életmód

Papír írószerekre mindig szükség lesz

Bár manapság már szinte mindent online intézünk, de ettől függetlenül bárhol és bármikor kerülhetünk olyan helyzetbe, amikor szükség lehet egy papír írószerre. Például, amikor alá kell írni egy szerződést, vagy az iskolában fel kell jegyezni, amit az oktató az órán elmondott. A mai cikkünkben pedig  igyekszünk bemutatani közülük a leggyakoribbakat.

Tollak

A tollak a legtöbbet használt íróeszközök közé tartoznak, mind az iskolában, mind a irodában. Ezek azonban manapság eltérő tintával, mechanikával, nagysággal, formában és anyagból készülnek, amelynek köszönhetően a kiválasztásuk is sokkal nehezebbé vált.

Ha ugyanis egy olyan papír írószer terméket szeretnénk, amely igazán kézre áll, akkor nem elég rámutatni az első tollra, amit meglátunk, hanem figyelembe kell venni azt is, hogy milyen céllal használjuk majd. Hosszas feljegyzéseket illetve jegyezteket készítünk vele, vagy csak pár szót írunk a diasoron?

De emellett az is fontos szempont a döntés során, hogy hogyan használjuk a tollat. Ez alatt leginkább azt kell érteni, hogy hatalmas vagy aprócska betűkkel, illetve egyenes vagy görbe, visszacsukló kéztartással írunk.

Töltőceruzák

A grafitceruzák modernebb változataiként ismert töltőceruzák szintén fontos halmazát alkotják a papír írószereknek. A kiválasztásukat azonban a tollhoz hasonlóan hajlamosak vagyunk elsietni. Pedig érdemes nagyobb hangsúlyt fektetni arra, hogy az általunk kiszemelt darab minél jobban kézre álljon, mivel ez nagyban megkönnyítheti az írást.

De a hozzávaló megfelelő hegy kiválasztása is kiemelt jelentőséggel bír. A legszebben talán a közepes keménységű heggyel lehet írni. Ha azonban valamilyen műszaki rajz vagy grafika elkészítéséhez keresünk hegyet, akkor a puhább változatok sokkal jobb választásnak bizonyulnak. Ezek ugyanis sokkal könnyebben siklanak a papíron. Sőt, könnyebb kiradírozni is őket.

Markerek

A markerek szintén igazán népszerű papír írószernek számítanak, amelyet leginkább a sokszínű használatuknak köszönhetnek, hiszen ideálisak rajzoláshoz, tervezéshez, kiemeléshez, és még hosszasan folytathatnánk a sort. A kiválasztásuk során leginkább két dolgot kell figyelembe venni. Az egyik, hogy ne látszódjanak át a lap túloldalára, hogy a kétoldalasan nyomtatott szövegeknél is használhatók legyenek. A másik pedig, hogy tartósan élénken fogjanak.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük