Divat,  Egészség,  Életmód

Termosz választás a gyermekünknek

A termoszok egyetlen gyerkőc iskola táskájából sem hiányozhatnak, mivel biztosítják, hogy az általuk elvitt frissítő a nagy melegben is hideg maradjon. Télen pedig garantálják, hogy a tanítás végéig meleg teát vagy kakaót tudjanak kortyolgatni, ami még kellemesebbé varázsolhatja számukra a suliban töltött időt.

Milyen is a jó termosz?

Először is ejtsünk néhány szót az anyagösszetételről, amely leginkább a hőmegtartás szempontjából fontos. Ebben a tekintetben a legjobb választást egyértelműen a rozsdamentes acélból készült verziók jelentik, mivel az üveg illetve a műanyag termoszok jóval kevesebb ideig képesek megőrizni a bennük lévő ital hőmérsékletét.

Abban az esetben pedig, ha még az általunk választott termosz dupla fallal is el van látva, akkor még kevesebb lesz az esélye annak, hogy a hő bármelyik részén is kijusson. Így a benne lévő ital hőmérsékletét akár 12 óráig is képes megtartani.

Az anyagösszetétellel kapcsolatban még annyit említenénk meg, hogy mindenképpen figyeljünk arra, hogy az általunk választott termék ne tartalmazzon BPA-t. Erről a műanyagipari alapanyagról ugyanis bebizonyították, hogy káros hatással van a hormonháztartására, és összefüggésben áll többféle betegséggel is. Ne feledkezzünk meg a fedél megfelelő zárhatóságáról sem! Ha szeretnénk elkerülni azt, hogy a termoszba beletöltött ital kifolyjon a gyermek hátizsákjába, akkor mindenképpen olyat kell választanunk, amelynek a fedele megfelelő zárhatósággal rendelkezik.

A dizájn is fontos szempont

Bár a funkcionális szempontok befolyásolják leginkább a végső döntésünket, de a praktikusság szempontjából a termosz formatervezése is fontos. A kompakt méretnek köszönhetően ugyanis bárhol elfér majd.

Abban az esetben pedig, ha még a gyermek stílusához illő színekkel vagy a kedvenc mesefiguráival is el van látva, akkor biztosak lehetünk abban, hogy a lurkónk elegendő folyadékot fogyaszt majd a nap folyamán. A termosz ajándékként sem utolsó. Egy cuki kulacs a gyerekeknek mindig nagyszerű ajándékként szolgálhat, akár karácsonyra, akár a születésnapja alkalmából szeretnénk meglepni őket, vagy csak szimplán jutalomként szánjunk a jó bizonyítványért.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük