Technológia

Naponta több ezren regisztrálnak a népszerű platformra

Az OnlyFans még csak pár éve működik, azonban mégis hatalmas népszerűségre tett szert, amiben az is közrejátszik, hogy az oldalra történő regisztrálás ingyenes.

Ez egy olyan weboldal, ami online videó és médiatartalmak megosztására jött létre. Teljesen más elven működik, mint a már közismert Tiktok vagy az Instagram – ezeken az oldalakon ugyanis elegendő egy felhasználónévvel beregisztrálni ahhoz, hogy korlátlan hozzáférést kapjunk annak tartalmaihoz.

Az OnlyFans működése

Az OnlyFans esetében bár a regisztráció ingyenes, de ahhoz, hogy a feltöltött tartalmak nagy részéhez hozzájuthassunk, már fizetni kell. A tartalmak egy kis hányada itt is ingyenesen hozzáférhető – ezt nevezhetjük akár ízelítőnek is, ugyanis ez az ingyenesen hozzáférhető tartalom ad egy kis bemutatót arról, hogy kedvünk legyen az előfizetéshez.

Ez kölcsönösen előnyös mindenkinek. A felhasználó nem vesz zsákbamacskát, megismeri az oldal működését, megtetszik neki, és előfizetővé válik.

  • A magyar OnlyFans leírás itt olvasható el, sok-sok képpel és útmutatóval.

Érdemes tehát mindenképp az ingyenes tartalmak között bogarásznunk, mert ha már követünk valakit, akinek a megosztásaira előfizettünk, és az összeget a kártyánkról levonták, az oldalon nem tudunk reklamálni, ha mégsem tetszik – nem fogjuk visszakapni a pénzünket. Legyünk ezért körültekintők, hogy kinek a tartalmára iratkozunk fel, hogy a későbbiekben ne érjen minket csalódás.

Közösségi oldal

2016. óta működik az oldal, egyre több követővel és előfizetéssel. A londoni székhelyű cég felvállalja, hogy főleg felnőtt tartalmakat közvetít úgy, hogy személyes kapcsolat alakulhat ki a követőkkel. Az oldal előfizetőinek száma a covid alatt jelentősen megnövekedett.

Ez egy olyan különleges közösségi oldal, melyre az előfizetés – a fizetős tartalmakra – havonta történik. Bizonyos tartalmak csak ebben az esetben válnak hozzáférhetővé.

A sikerük titka pedig az, hogy rátaláltak egy piaci résre. Legálisan közvetítenek felnőtt tartalmat. Az oldal az előfizetői díjat pedig megosztja a tartalmakat feltöltőkkel.

A megosztási arány pedig jelentősen kedvez a feltöltést végző alkotóknak, ugyanis azok részesedése 80 százalék. Az oldal a bevételnek csupán ötödét tartja meg magának. Bár ez nem tűnik soknak, de a „sok kicsi sokra megy” elv alapján tetemes összegre rúg.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük