Megéri fóliával védeni a telefont

Még mindig vannak olyanok, akik nem tudják, hogy miért jó, ha üvegfólia védi az okostelefon kijelzőjét. Hátrányként említik, hogy nehézkes a felrakása, drágább, mint a sima fólia, a szélén felpöndörödhet, ha megnyomja a telefon tokja, vastagsága miatt nehezen lesz kezelhető az érintőképernyő.

A modern üvegfóliák semmiben sem jelentenek hátránya

Az ilyen véleményeket azok hangoztatják, akiknek nincs elegendő információjuk a mostani üvegfóliákról, vagy akik még nem törték össze telefonjuk kijelzőjét.

Valóban jogos érv, hogy valamivel drágább, mint a sima fólia, viszont nemcsak a karcolódástól fogja megvédeni telefonunkat, hanem az esetleges zúzódástól is. Nem is beszélve arról, hogy például egy Samsung Galaxy S22 üvegfólia lényegesen olcsóbb, mintha kijelzőt kéne cseréltetnünk. Egy kijelzőcsere akár a tízszeresébe is kerülhet egy üvegfólia árának.

Felrakása sem igényel semmiféle extra tudást, akár mi magunk is megbirkózhatunk vele, ha nem remeg a kezünk. Az érintőképernyő használatát semmiképp nem fogja befolyásolni, szinte nem is lehet megérezni a használat során. Telefontokból is lehet olyan fajtát választani, ami nem fogja megnyomni a szélét.

A régebbi típusú üvegfóliákhoz képest nagyon sok változás történt, az újak lényegesen vékonyabbak, nem csillognak úgy, mint elődeik.

Üvegfóliák ma

Mint nagyon sok minden más, az üvegfóliák is sokat változtak. Az úgy nevezett univerzális fóliák mellett megjelentek a készülékre szabottak, azaz például az iPhone üvegfólia széles választékban áll rendelkezésre.

Ma már nanotechnológiával készülnek az üvegfóliák, ezért ultratartós védelmet biztosítanak. A felületi keménységük kimagasló, léteznek 9D keménységűek is. Viszonyításként ez azt jelenti, hogy csupán 1 egységgel maradnak el az ismert legkeményebb anyag, a gyémánt mögött.

Karc és ütésálló képességük kiemelkedő. Külön előnyük, hogy míg a védelem nélküli kijelzőn az ujjlenyomatunk ottmarad, ezen nem, mert zsír- és víztaszító réteggel látják el az üvegfóliákat. További előnyként érdemes megemlíteni, hogy nem marad alattuk buborék, amit a sima fóliánál nehéz kiküszöbölni.

Összegzésként elmondható, hogy inkább ma egy üvegfólia pár ezer forintért, mint holnap egy kijelzőcsere esetleg százezerért.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük