A szárított gyümölcsök csodálatos előnyei

Az olyan diófélék, mint a mandula és a dió meglehetősen drága de persze ezzel együtt nagyon finom is, miközben olyan tápanyagok tárháza, amelyek számos egészségügyi előnyt biztosítanak a rendszeres fogyasztók számára. Ebben a rohanó világban az ember mindig keres valamilyen rövidítést, valami egyszerűsítést még akkor is, ha például az ételekről van szó. Így az aszalt gyümölcsök és az olajos magvak egészséges és finom nassolnivalók lehetnek a pocakodnak az étkezések között is. Rendkívül táplálóak és fehérjékben, vitaminokban, élelmi rostokban és ásványi anyagokban gazdagok, rengeteg előnnyel.

A szárított gyümölcsök egészségügyi előnyei

Az aszalt gyümölcsök számos módon segíthetik a szervezetedet:

Erősíti az immunrendszert

Az aszalt gyümölcsök tele vannak esszenciális olajokkal, fehérjékkel, káliummal, kalciummal, amelyek segítenek növelni az immunitást. Emellett a benne lévő antioxidánsok jelenléte segíthet a különböző fertőzések és betegségek elleni küzdelemben.

Segít a fogyásban

Az aszalt gyümölcsök és a diófélék kiválóan alkalmasak a fogyásra, ha mértékkel fogyasztod őket. Kevés bennük a zsír, a szénhidrát, a cukor, és több bennük a fehérje és az esszenciális olaj.

Egészségesen és ránctalanul tartja a bőrt

Ki ne szeretne gyönyörűen és fiatalosan kinézni? Az aszalt gyümölcsök segíthetnek ebben, és megőrizhetik bőröd ragyogó és ragyogó állapotát. Illóolajokban és antioxidánsokban gazdagok, amelyek segítenek a bőrödnek az egészséges bőr regenerálódásában és az öregedés megelőzésében.

Küzdelem a székrekedés ellen

Az aszalt gyümölcsök rengeteg élelmi rostot tartalmaznak, amelyek segítenek a székrekedés elleni küzdelemben és a bélrendszer egészségének megőrzésében.

Segíthet megelőzni a rákot

A mandula és a kesudió köztudottan jótékony hatással van a mellrák megelőzésében. Antioxidánsokban és fitonutriensekben gazdagok, amelyek megakadályozzák a rákkeltő sejtek aktivitását.

Jótékonyan hatnak a szívműködésre

A száraz gyümölcsök szabályozhatják a koleszterinszintet és normalizálhatják a vérnyomást, különösen a mazsola. Csökkentik a szívbetegségek, a stroke stb. kockázatát is.

Egészséges csontok

Az aszalt gyümölcsök fehérjékben, kalciumban és más mikrotápanyagokban gazdagok, amelyek segítenek a csontok egészségének megőrzésében és erősítésében.

Küzdelem a stressz és a depresszió ellen

Az aszalt gyümölcsök nagyon hatékonyak a depresszió és a stressz elleni küzdelemben. Emellett javítják az agy működését és a memóriát is. Ha jól emlékszem … 🙂

A vérszegénység elleni küzdelem és a hemoglobinszint növelése

A mazsola és az aszalt szilva gazdag vasban, ami viszont segít a vérszegénységben szenvedőknek. Azaszalt gyümölcsökben olyanalapvető tápanyagoktalálhatók , mint az A-, B- és K-vitamin; olyan ásványi anyagok, mint a réz, a magnézium és a vas; valamint telítetlen zsírok, amelyek segítenek a vörösvértestek és a hemoglobin regenerálásában a szervezetben.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük