Technológia

Miről szól az Aldi akciós újság?

Az akciós újságok fő feladata, hogy értesítsék az embereket a jelenleg elérhető árengedményekről.

Szakemberek úgy állítják össze ezeket a hetente megjelenő katalógusokat, hogy motiválják a fogyasztókat a vásárlásra.

Ebben a cikkben boncolgatjuk az Aldi akciós újság felépítését és annak színvilágát.

Újság felépítése

Természetesen az akció felirat hatalmas betűkkel kihagyhatatlan része ennek a katalógusnak. Az első oldalon általában a nagyon kedvező árcsökkentéseket és egyben keresett termékeket tüntetik fel. Ezt követően zöldségek, hús és tejtermékek, péksütemények, édességek. Az aktuális ünnephez igazodva – csokinyuszik, desszertek. Lakberendezési tárgyak, kertészkedés. Az Aldi árul ruhaneműt is, tehát gyerek és felnőtt évszakhoz illő ruhadarabok áráról is értesülhetünk.

Figyelnek arra is, hogy kuponokat hirdessenek és értesítsék az embereket az online vásárlás lehetőségéről is.

Színvilág

A megjelenő katalógusoknak figyelemfelkeltőnek kell lennie. Szakemberek kimutatták, hogy a marketingben igenis a színeknek hatásuk van. Az egyik legkedveltebb szín a piros, amit háttérnek használnak, és fehér színnel vannak feltűntetve az árak és a termékek megnevezései.

Piros

A piros szín bizony képes erős érzelmeket kiváltani. Leginkább a szerelemmel, szenvedéllyel és vággyal azonosítják. De ne feledkezzünk meg a tiltó táblák is piros színnel rendelkeznek. Ez nem is meglepő, hiszen vonzza a tekintetet és azonnal észrevesszük. Mindemellett a sürgetés hatását is kifejti. Ha pirossal találkozunk egy bevásárlóközpontban, tudjuk, hogy akcióról van szó, siessünk, nehogy lemaradjunk!

Fehér

A fehér szín a fényt, tisztaságot, eleganciát és persze a tökéletességet sugározza. Minimalista, egyszerű és a marketingben tökéletesen működik! Nem is véletlen, hogy fehér színnel tüntetik fel az árakat az Aldi lapozható akciós újságok lapjain.

Sárga

Az optimizmus és a jókedv színe. Figyelemfelkeltő és ezt az Aldi is használja. Szöveget vagy árakat nem, viszont formákat ezzel a színnel jelölnek. Azonnal megragadja a tekintetet és már láthatjuk is, hogy a vaníliás karika most -30% kedvezménnyel kapható.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük