Technológia

Melyik csaptelepet válasszuk?

A lakásfelújítás gyakran együtt jár a stílusváltással is. Annak érdekében, hogy az otthonunk összhangban legyen, a megfelelő darabokat szükséges kiválasztanunk.

Vannak olyan tárgyak, amelyeket hosszútávú beruházásnak tekintünk. A lakásban használt vízzel kapcsolatos eszközöknél lényeges, hogy minőségi darabokat válasszunk, így remélhetőleg sokáig nem lesz vele gondunk. A vízvezeték szerelés terén különösen nagy hangsúly kell fektetni a megfelelő kivitelezésre és a felhasznált tárgyakra.

Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk néhány szempontot, hogy mikre érdemes figyelni a csaptelep vásárlásánál, ha vízvezeték szerelés jön szóba.

Ezekre a dolgokra kell figyelni a csaptelep cserénél

Hova lesz a csaptelep: A legfontosabb, hogy tudjuk, hova keresünk csaptelepet. Nem mindegy, hogy a konyhába, a fürdőszobába a zuhanyzóba vagy éppen a kádhoz. Egyértelmű, hogy egy konyhai mosogatóhoz nem egy mosdóhoz való csapot választunk.

Működtetés: Van esetleg elképzelésünk, hogy milyen fajtát szeretnénk? A szakboltokban rengeteg különböző fajta csappal fogunk találkozni, így érdemes leszűkíteni, hogy keverőfejes, kétkaros vagy termosztátos csaptelep a megfelelő darab számunkra.

Kialakítás: Két nagy kategóriával találkozhatunk ennél a résznél: fali vagy álló csaptelep. Ezt persze lehet még cifrázni például a konyhában, ha kihúzhatós zuhanyfejet szeretnénk, így könnyebben tudjuk majd elmosni a nagyobb lábasokat.

Szín: Egy helyiségben javasolt egyforma színt választani. Ha például ezüstöt választottunk a kézmosóhoz, akkor ajánlott a bidéhez és a kádhoz vagy zuhanyhoz is azt választani. Egyéni ízlésünknek megfelelően válasszuk ki a számunkra tökéletes színt.

Takarékosság: Nagyon fontos szempont, hogy víz- és energiatakarékos csaptelepet válasszunk. Némelyik fajta olyan kialakítással rendelkezik, hogy kevesebb víz felhasználással ugyanolyan jó vagy akár még jobb élményt is nyújt, mint a nem annyira takarékos társai. A perlátorok fontossága itt is lényeges, hiszen levegővel dúsítják a vizet, így energiát spórolhatunk. Nem csak a takarékosság, de a kézmosás és mosakodás élményét is növelik.

A csapteleppel kapcsolatos szerelésekhez érdemes körbe nézni a vízvezetékszerelők elérhetőségei között. Ezek ugyanis tipikusan olyan munkálatok, melyeknél nem hozzáértőként akár komoly károkat is okozhatunk.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük