Hogyan rendezzük be a nappalit

Akár hagyományos vagy modern, akár nyugodt vagy formális, merész vagy visszafogott a stílusa, a nappalinak olyan helynek kell lennie, ahol jól érezheti, elengedheti magát, és minőségi időt tölthet barátaival, családjával vagy csak önmagával.

A szoba berendezésének művészete egy kihívás, hogy jól nézzen ki és jól működjön az Ön számára. Mielőtt tehát belevetné magát a nappali átalakításába, fegyverkezzen fel néhány tervezői tippel és trükkel. Íme néhány a kedvenceim közül.

5 tervezői tipp a stílusodat tükröző, kényelmes tér kialakításához

1. Világos és sötét keveréke

Ha egy nappali csupa fehér és világos, túlságosan „tisztának” és megközelíthetetlennek érezhetjük, ha teljesen sötét, akkor meg barlangnak. A sötét és világos színek keveredése azonban dinamikus megjelenést eredményez, amelynek mélysége és egyensúlya van. Bármely tér kialakításánál előnyös, ha legalább egy kis fehér és egy kis fekete is van benne.

2. Kontraszt a semleges színekkel

Túl azon, hogy néhány fehér és fekete színt is tartalmaz, a nappali különböző kontrasztos semleges színekkel való díszítése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy gazdagnak és barátságosnak érezze magát. Például a fehér falak, a karamellszínű bőr, egy szürke kanapé és a kékesszürke szekrények mind kontrasztot alkotnak egymással, ami kiemeli a különböző felületeket és alaptónusokat. Ez gazdaggá teszi a palettát, még mielőtt más kulcsfontosságú elemeket, például színt, mintát és textúrát adnánk hozzá.

3. Játék a textúrával

A textúrát könnyű figyelmen kívül hagyni egy nappali dekorálásakor, különösen, mivel nem annyira látjuk, mint inkább tapintjuk. Pedig fontos ahhoz, hogy a nappalit otthonosnak érezzük, és ez vonatkozik a plüss textúrákra, amelyek kellemes tapintásúak, és a keményebb textúrákra, amelyek kontrasztot adnak. Vegyünk bele bőrt, pamutot, gyapjút, fémet, követ, üveget, növényeket és minél több más textúrát.

4. Dolgozzunk némi fával

Nem beszélhetünk a textúráról anélkül, hogy ne említenénk a fát. Az egyik legjobb anyag, amely melegséget kölcsönöz a nappalinak.

Nagyon sokféleképpen lehet olyan fákat használni, amelyek bármelyike egy kicsit hívogatóbbá teszi a teret. Tekintve a falburkolatokat, az asztalokat, a (mozgatható) székeket, a képkereteket, a kanapé lábákat és a faragott műalkotásokat, mint csak néhányat a sok lehetőség közül.

5. Adjunk hozzá egy mintás szőnyeget

A minta erőteljes tervezési eszköz, amely energiával tölti meg a nappalit, és minimalizálja a foltok vagy a kopás megjelenését. Egy mintás szőnyeg ezeket az előnyöket a – falra – a padlóra – is átviszi, egyidejűleg lehorgonyozva az ülőfelületet és életérzést adva az egész szobának. Még ha már van is szőnyeg, fontolja meg, hogy egy pokróccal egészítse ki az ülőfelületet is. Amikor egy nagy kifröccsenés után először tekeri fel, hogy a tisztítóba menjen, örülni fog, hogy ott volt.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük