Életmód

Hogyan válasszuk ki a megfelelő színeket a bőrtípusunkhoz?

Próbáltál már fel egy ruhát vagy ruhadarabot, csakhogy valamiért nem tetszett? Lehet, hogy az adott árnyalatok nem illettek az arcszínedhez.

De ez nem pusztán az esztétikáról szól. Ha tudod, hogy mi az, ami neked jól áll, és ezt előnyödre használod, magabiztosabbá válhatsz. A színek bizonyos módon történő használata pedig még azt is elérheti, hogy mások magabiztosabbnak, erőteljesebbnek, barátságosabbnak vagy lojálisabbnak érzékeljenek téged.

Hogy a dolgok a lehető legegyszerűbbek legyenek, három kulcsfontosságú bőrtónuscsoportról fogunk beszélni, amelyek közül te biztosan bele fogsz esni valamelyikbe. Ezek a sápadt, a világos, az oliva és a sötét.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő színeket a bőrtípusunkhoz?

Halvány bőr

Ha hajlamos vagy a szeplőkre, már a napsütés puszta említésére is leégsz, és soha nem barnulsz le igazán, akkor valószínű, hogy sápadt vagy világos bőröd van.

Kerülendő színek: Igazából nincsenek konkrét színek, amelyeket el kellene kerülnie, csak olyanok, amelyeket önmagukban nem szabad viselnie. A világos pasztellszínek jó példa erre – a mosott árnyalatok minden színt elszívnak a bőrödből, és tompábbnak tűnsz, mint amilyen valójában vagy.

Viselendő színek: Ha semleges színt választasz, maradj a szürkénél, a bézsnél és a tengerészkéknél, ezek jobban kihozzák a színeid.

Világos bőr

A világos színű, mégis viszonylag könnyen barnuló, nem égő bőr ebbe a táborba tartozik.A jó hír, hogy rengeteg lehetőséged van. De azért van még néhány megfontolandó szempont.

Kerülendő színek: A bőrtónusodhoz nagyon hasonló színeket messzire kerüld el. Ez megint csak a pasztellszíneket jelenti (hacsak nem vagy már kissé lebarnult), a nude árnyalatokat és minden mást, ami túlságosan fakó vagy halvány.

Viselendő színek: Az olyan földszínek, mint a zöldek, barnák és khakiszínek nagyon szépen működhetnek, ha egy fehér póló és egy nyers indigó színű farmerrel ellensúlyozod őket.

Olíva bőr

Lehet, hogy egész évben természetes ragyogásoddal irigykedhetnek rád mások, de vannak bizonyos színek, amelyeket érdemes elkerülnöd, ha továbbra is a legjobb formádat akarod hozni.

Kerülendő színek: Már korábban is elhangzott, de érdemes megismételni: a természetes bőrtónusodhoz túlságosan hasonló színek elkerülése az aranyszabály a megfelelő párosításhoz. Ez azt jelenti, hogy a túl közel álló sárga, zöld vagy barna színeket félre kell dobni.

Viselhető színek: A jó hír az, hogy az egyik legmegbocsátóbb arcszínnel áldott meg a sors. Ez nagyon hasznos, amikor a színválasztékról van szó. Természetesen a szokásos szabályok érvényesek: játssz a kontrasztos színekkel, hogy egyensúlyt teremts az öltözékedben.

Sötét bőr

Akiknek a bőrtónusa sötétebb, mint az olíva, megütötték a főnyereményét. Szinte bármilyen színárnyalattal sikeresen játszhatsz, és azok szépen fognak működni.

Kerülendő színek: Mint fentebb említettük, a barna árnyalatai viselhetőek, de a legjobb, ha takarékosan használjuk őket. Egy ing vagy póló nyugodtan beledobható a keverékbe, de kerüld el, hogy tetőtől talpig abban megjelenj.

Viselhető színek: A pasztellszíneket, a halvány árnyalatokat és a fehéret nyugodtan viselheted mindenféle negatív esztétikai következmény nélkül.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük