Az öt leginkább ajánlott szobanövény

Rengeteg növény közül lehet választani, és ez nagy kihívást jelenthet. Íme tehát az általunk ajánlott 5 legjobb növény, és az okok, amiért ajánljuk. Ez a néhány növény egy nagyszerű módja annak, hogy elkezdje zöld családja építését 🙂

1. Legénypálma

Ez a növény kezdőknek tökéletes. Gyakorlatilag elpusztíthatatlan, a Zamioculcas -ismertebb nevén legénypálma- hónapokig bírja a hanyagságot és a kevés fényt, és még mindig elképesztően néz ki. Emellett nagyszerű légtisztító. Fényigénye alacsony és magas fényerősség közötti.

2. Anyósnyelv

Az Anyósnyelv vagy ahogy az angol hívja Snake plant (kígyó növény) a legzordabb körülményeket is túléli, és szinte bármilyen fényviszonyok között jól érzi magát. Ez a növény remek légtisztító is. Fényigény: Alacsony és magas fényviszonyok között.

3. Kukoricanövény

Ez a növény szívós, mint a vas, nem véletlenül hívja az angol Iron Plant-nek azaz Vasnövénynek. Gyakorlatilag sötétben is képes nőni, de jól tűri a világos fényt is. Ha olyan helyet kell betöltened, ahol más növény nem élte túl, akkor megtaláltad a tökéletes társadat! Alacsony és erős fényviszonyok között egyaránt jól érzi magát.

4. Rákvirág

Ez a növény egy túlélő! A rendkívül ellenálló és alkalmazkodóképes Aglaonema, más néven rákvirág nagyszerű növény azok számára, akik minden gond nélkül szeretnének egy kis zöldet adni környezetükhöz. Légszűrőként is funkcionál. Alacsony és közepes fényviszonyok között érzi jól magát.

5. Dracena

A Dracaena növénynek sötétzöld levelei vannak, a levél szélén élénk sárga csíkokkal. Ez a növény nagyon tűrőképes, a legtöbb növénynél jobban bírja a száraz talajt és a rendszertelen öntözést, miközben tisztítja a levegőjét a térben. Alacsony és közepes fényviszonyok között tartható.

Mint láthatod, néhány növényt nagyon könnyű kezelni. Zöldítsd fel az életed!

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük