Divat,  Életmód

A megfelelő borbély kiválasztásának titka

Képzeljük el az alábbi szituációt! Éppen egy fontos ügyféltalálkozóra vagy állásinterjúra készülünk, amelyre előkészítettük a tökéletesen felépített prezentációnkat, a ropogós fehér ingünket a gondosan kiválasztott nyakkendővel.

Hetek óta nem jártunk azonban borbélynál, mivel nem igazán vagyunk ismerősek a környéken, vagy eddig még nem találtuk meg a megfelelő szakembert. Ez pedig elég nagy baj, hiszen a végső siker elérésében nem csupán a jó fellépés és az öltözék a meghatározó, hanem a megfelelő frizura is. Annak érdekében, hogy megkönnyítsünk az ideális borbély megtalálását, a mai cikkünkben segítségképpen hoztunk néhány tippet.

Vendég vélemények

Mielőtt eldöntjük, hol vágatjuk le a hajunkat, az első és legfontosabb, hogy egy kis kutatást végezzünk. Olvassuk el például a korábbi vendégek véleményét! Ha ugyanis egy borbély vagy borbély üzlet többnyire pozitív online értékelésekkel rendelkezik, az elég biztos jele annak, hogy megfelelő kezekbe adjuk a frizuránk karbantartását.

De, ha igazán biztosra szeretnénk menni, akkor érdemes megvizsgálni azokat a tényezőket is, amelyeket az emberek a leggyakrabban megemlítettek az értékeléseikben. Mondjuk azt, hogy a borbély a legmodernebb technikák alapján dolgozik, az eszközei megfelelően karban vannak tartva, vagy speciális samponokat, balzsamokat és zseléket is alkalmaz.

Továbbá érdemes még arra is odafigyelni, hogy milyen magának a szalonnak az atmoszférája, és az ott dolgozók milyen személyiséggel bírnak. Senki sem akar ugyanis egy olyan üzletbe járni, ahol feszeng, és nem érzi jól magát, hanem egy olyan helyre vágyunk, ahol teljes mértékben fel tudunk oldódni.

Csekkoljuk le a kiszemelt borbély portfólióját is!

A borbély üzletek általában a weboldalukat és a közösségi média profiljaikat használják arra, hogy bemutassák a dolgozóik portfólióját, ami számunkra is nagy segítség. Nagyjából ugyanis le tudjuk szűrni belőle, hogy az általunk választott szakember mennyi tapasztalattal és milyen stílussal rendelkezik. Ezeken a pontokon végigmenve találtunk rá a Barber World Budapest szívében található üzletére, ahol egy igazán családias légkör fogadott minket, és az ott dolgozók szakmai tapasztalata illetve ismerete is maximálisan meggyőző volt. Ennek köszönhetően pedig azóta is a vendégkörükbe tartozunk.

Barber World

Budapest, Rákóczi út 9.

+3616110878

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük