Életmód,  Háziállatok

Narvál, az unikornis kutya

2019 Novemberében Missouriban egy különleges, elhagyatott kutyusra bukkantak menhelyi dolgozók. A kutyakölyök azért rendkívüli, mert a két szeme közt egy kis extra farkinca áll ki a homlokából. Hihetetlen, mégis igaz. Ő egy igazi unikornis kutyus.

Narvál egy északi, tengeri emlősről kapta a nevét, amelynek egyetlen agyar áll ki a fejéből. Csak neki agyar helyett miniatűr kis farka van.

Nem lehet pontosan tudni, hogyan lehetséges ez. Egy biztos, Narvál életét semmilyen negatív formában nem befolyásolja különleges kinézete. Sok vizsgálat után megállapították, hogy semmi problémát nem okoz számára. Bár csont nincsen benne, eltávolítani viszont kockázatos. Igy Narvál megtartja extra farkincáját.

Hamar népszerű lett az örökbefogadók körében is

Pozitív hatásai annál inkább vannak a különleges farkincának. Narvál hirtelen nagy népszerűségre tett szert és cikket írt róla már a New York Times, a National Geographic Kids és a Time magazin is. Ennek köszönhetően a Mac’s Mission nevű alapítvány, akik megtalálták és gondoskodtak róla nagy összegű adományokat kaptak.

A kutyus eredetileg adoptálásra várt, de nagy népszerűsége miatt volt olyan, aki 2 millió dollárt ajánlott fe érte. Végül Narvált a gondozói/megtalálói fogadták örökbe, így biztosítva, hogy a kutyus mindig biztos körülmények között legyen és boldog teljes életet élhessen a különlegességétől függetlenül a plusz farkincától.

Ha már itt tartunk; hogyan jöhetett létre ez a különleges kiskutyus? A tudósok nem értenek egyet abban, hogy a szokatlan szívtolvaj hogyan jöhetett létre. Az egyik elmélet, hogy Narválnak volt egy ikertestvére és fejlődés közben valami félre sikerült. Az ikrek az állatvilágban rendkívül ritkák, de néha mégis előfordulnak. Más tudósok véleménye az, hogy ez csak egyfajta bőr kinövés.

Bármi is legyen az igazság a lényeg az, hogy Narvál egészséges.

A most 3 éves kutyus boldogan és egészségesen él, de a mai napig nem sikerült rájönnie, hogyan is kell a homlokán lévő farkát csóválni. Pedig ennyi idő után ezt már igazán illene.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük