nyomkövetés az úton
Technológia

Mi az a GPS tracker és mire való?

A GPS tracker angol kifejezés, de egyre többször találkozhatunk vele a mindennapi élet során is. Magyar jelentése a GPS nyomkövető, és olyan eszközöket hívnak így, melyeket gépjárművekbe szerelve megfigyelhető az adott dolog pillanatnyi pozíciója. Természetesen léteznek másféle nyomkövetők is, melyekkel akár szeretteink biztonságát is felügyelhetjük, de az egyik leggyakoribb terület mindenképpen az autók és teherautók követése.

Miért érdemes beszereltetni egy nyomkövetőt?

A GPS tracker beszerelése egyáltalán nem ördöngős feladat, bármelyik autószerelő műhelyben rövid időn belül megoldják. Kis hozzáértéssel akár magunk is elvégezhetjük. Legyen szó akár magáncélú, akár céges felhasználásról, a nyomkövetők sokféle előnnyel rendelkeznek.

Sokszor felmerül a kérdés, hogy mennyire legális a GPS trackerek alkalmazása. Természetesen ismeretleneket követni vele majdnem minden esetben illegális, ez alól kivétel csak a hatóság embereinek engedélyezett, de nekik is jól körül határolja a törvény, mikor léphetik át a vörös vonalat.

A való életben a nyomkövetőket inkább a munkatársaink vagy a szeretteink követésére használjuk. A munkatársaink esetében a munkaszerződések rögzítik a trackerek felhasználását, a szeretteink esetében pedig a józan ész és a megvédésük szükségessége teszi ezt nekünk lehetővé.

Amennyiben a szeretteink autóját szereljük fel egy GPS tracker egységgel, úgy mindig biztosak lehetünk benne, hogy tudjuk, éppen merre járnak. Nem kell többé idegeskednünk, ha késnek, elég csak ránézni a valós idejű rendszerre, hogy megnyugodjunk. Szintén láthatjuk, ha véletlenül baleset éri őket vagy valaki éppen megpróbálja ellopni a járművet.

Céges felhasználásnál egy GPS nyomkövető segíti a járművek felügyeletét, a költségek optimalizálását, a karbantartások időben történő elvégzését, az üzleti tervek összeállítását, a hatóságok irányába küldött jelentések elküldését, és még számos más dolgot. A biztonság ez esetben is fontos, nem csak a járművek ellopásáról kaphatunk értesítést, de akkor is szól a vészjelző, ha a gép letért a neki betervezett útvonalról.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük