sárgarépa

A kerti tároló egy újabb felhasználási módja

A kerti tárolók sokoldalúságát talán be sem kell mutatni. Nagyon széles skálán mozog a felhasználhatóságuk. Azon túlmenően, hogy szinte bármi tárolására megfelelő – szerszámok, sporteszközök, kerékpárok, robogók, épp nem használatos, de „egyszer jó lesz valamire” dolgok, más egyébre is használhatóak.

Műhelyt is kialakíthatunk magunknak, sportolhatunk benne, bulit is szervezhetünk ide, megóvva ezzel lakásunk épségét, ha van egy vagy két ablaka is. A felhasználási lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt.

De nézzünk egy nem szokványos felhasználási módot is.

Árusító bódé

Ha például van egy olyan területünk – bérelt föld, saját kert, ahol mezőgazdasági termelést folytatunk, például epret, barackot, körtét, almát termesztünk, vagy van egy levendulásunk, építhetünk mellé egy tárolót.

A kerti tároló belsejében tarthatjuk nemcsak a terület műveléséhez szükséges eszközöket, de ha az úgy nevezett „szedd magad” jegyében hasznosítjuk a megtermelt virágot, zöldséget, akkor egy árusításra alkalmas részt is kialakíthatunk a tárolónkból.

Ennek többek között az is az előnye, hogy itt védve vagyunk az időjárás viszontagságaitól. Tárolónk biztonságából intézhetjük az adásvételt, tárolhatjuk benne az ehhez szükséges csomagolóanyagokat, mérleget, pénztárgépet, az adminisztrációhoz szükséges papírokat, dokumentumokat. Nem fogja dolgainkat elfújni a szél, verni az eső, égetni a nap.

Kialakíthatunk benne egy kifőzdét is. Felállíthatjuk például valamilyen kedvelt kirándulóhelyen is. Süthetünk benne lángost, gyrost, árulhatjuk benne a hot-dogot, hamburgert. Fagylaltos bódénak is kiváló megoldást nyújt.

Felépítés

Az előre gyártott, lapra szerelt kerti tárolóknak nagy előnye, hogy amennyiben rendelkezünk egy stabil alappal, pillanatok alatt felépíthetjük, különleges szakértelmet, szerszámot nem igényel. Kapunk mellé ugyanis egy részletes szerelési útmutatót, melynek előírásait követve mi is könnyedén megbirkózunk a felállítással.

Nem árt azonban még pár dolgos kéz a miénk mellé. Egy-két barát, családtag biztosan segíteni fog nekünk, különösen akkor, ha utána meghívást kap az avatóbulira is.

Ha vastagabb falút vásárolunk, egy kis figyelmet fordítunk a hőszigetelésre, akkor a hidegebb napokon sem kell lemondanunk a használatáról.

Szóljon hozzá!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük