láncfűrész bérlés
Technológia

Minden, amit a láncfűrész vásárláshoz tudni érdemes

A láncfűrész jobbára egy olyan szerszám, amelynek a ház tulajdonosok számos házkörüli teendőben nagy hasznát vehetik, a tűzifa aprításától kezdve a fakivágáson át a kerítéskészítésig.

Az utóbbi időben azonban olyannyira kiszélesedett a kínálat belőle, hogy a megvásárolandó modell kiválasztása kisebb kihívást jelent. Ezért is kell tudatosan eljárnunk a vásárlás során, és feltennünk magunknak a következő kérdéseket:

  • Milyen gyakran fogjuk használni a láncfűrészt?
  • Milyen típusú és milyen méretű fát fogunk leggyakrabban fűrészelni?
  • Dolgoztunk-e már korábban láncfűrésszel?

Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre is választ adhatunk, és megtudhatjuk, hol tudunk láncfűrészt bérelni Budapest területén.

Miért fontosak ezek a kérdések?

Ha még nem dolgoztunk korábban láncfűrésszel, akkor nem érdemes egy nagyobb méretű modellt választani, mivel ezek eléggé nehezek. Ennek köszönhetően pedig egy hosszabb munka során a kezeink és a karjaink könnyedén elfáradhatnak, ami veszélyeztetheti a biztonságunkat.

Bár azt hozzá kell tenni, hogy a nagyobb méretű és teljesítményű láncfűrészek segítségével sokkal könnyebben lehet kivágni a nagyobb fákat, különösen, ha kemény fát szeretnék hasítani. Ha ezekhez túl kicsi láncfűrészt használunk, akkor a szerszám túlzott megterhelésnek és felesleges kopásnak van kitéve.

A használat gyakorisága pedig abból szempontból fontos, hogy megéri-e egy saját készüléket vásárolni, vagy jobban járunk a bérléssel. Ha évente csupán párszor lesz szükségünk láncfűrészre, akkor egyértelműen a kikölcsönzése a jobb alternatíva. Egy komolyabb benzines láncfűrésznek az ára ugyanis 100 ezer forintnál kezdődik, és akkor még nem is említettük a karbantartási költségeit.

Abban az esetben viszont, ha fával fűtünk, akkor nagy valószínűséggel az őszi-téli időszakban rendszeresen szükségünk lesz rá a tűzifa aprításhoz. Ilyenkor jó, ha mindig kéznél van egy láncfűrész, amit bármikor használhatunk,, és többnyire jól ismerjük a működését.

Szerencsére manapság már szinte mindenhol elérhető a gépkölcsönzés lehetősége

Mi személy szerint a láncfűrész bérlés budapest kulcsszó a Google térkép keresőjébe való beírásával bukkantunk rá a BPGépre, amelytől elektromos és benzines láncfűrészek egyaránt kikölcsönözhetők.

De ugyanolyan hatékony lehet, ha beírjuk a keresőbe a láncfűrész bérlés budapest kifejezést. Így is hasznos találatokat kaphatunk, ezután már csak körbe kell nézni a kínálatban, hogy kiválasszuk a számunkra legjobban megfelelő gépet.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük