Autóbérlés Szolnokon a barátokkal
Életmód

Autóbérlés előnyei – miért érdemes igénybe venni?

Ha valakinek van jogosítványa, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy autója is van. A jogosítvány megszerzése után, de még az autóvásárlás előtt gondoljuk végig, hogy egyáltalán szükséges-e nekünk járművet venni.

Érdemes elővenni egy kockás lapot, ceruzát, és számolni.

Friss jogosítvánnyal

Ha vásárolni szeretnénk egy autót, akkor először azt kell végiggondolni, hogy az milyen legyen, milyen a számunkra megfelelő. Hány személyes, milyen fajtájú, milyen korú legyen.

Biztosítást is kell rá kötni. Ha használtan vesszük, minket terhel az átírás költsége is. Ha újat vásárolunk, az bizony anyagilag elég húzós lesz, a hitelről ne is beszéljünk. Ha nem szeretnénk az autókat kitenni az időjárás viszontagságainak, és nincs garázsunk, akkor azt is bérelni kéne. Szóval hirtelen nagyon nagy költség fog a nyakunkba szakadni.

Valószínűleg jobban fogunk járni, ha bérlünk egyet. Nemcsak a fővárosban, de nagyon sok vidéki városban is lehet már ilyen módon szert tenni egy-egy autóra. Szerencsére Szombathely, Kecskemét, Győr, Békéscsaba vagy Szolnok autóbérlés tekintetében semmiben sem különbözik Budapesttől.

Egyszerűbb, ha csak azokra az alkalmakra veszünk bérbe egy autót, amikor valóban használni szeretnénk. Például a hétvégén rokonlátogatóba megyünk, akkor péntektől szombatig kölcsönzünk egy kocsit. Legközelebb egy hónap múlva megyünk, akkor is bérelt autóval. A hónap többi napján semmiféle kiadásunk nem lesz a járművel kapcsolatban.

Ha minden egyes alkalommal más-más típusú kocsit bérlünk, akkor sokfélét próbálhatunk ki. Amikor a tényleges autóvásárlásra kerül sor, könnyebben fogunk dönteni, hogy nekünk melyik fajtát, típusút könnyebb, praktikusabb vezetni, melyik belső elrendezése olyan, hogy jobban kézre esik a váltó, melyiknek akkora a csomagtartója, hogy jól be tudunk pakolni.

Átmenetileg

Az autóbérlés előnyének egyik fő eleme az átmenetiség. Tehát a kocsi nem a miénk, csak ideiglenesen, addig, amíg szükségünk van rá, addig fizetünk érte.

Nem a mi zsebünkre megy az autó biztosítása, karbantartása, szervizelése. Nincs vele gondunk, átvesszük, beleülünk, használjuk, megyünk vele, majd leadjuk. Ennyi. Nekünk csak az üzemanyagról kell gondoskodni, és az esetleges parkolási díjról, ha fizető övezetben állunk meg. További kiadásunk nem lesz. A papírmunkákat sem nekünk kell intézni. Az őszi-tavaszi gumicsere sem a mi nyakunkba szakad.

Fontos, hogy nyáron mindenképp klímás autót béreljünk. Ezen kívül más jótanácsot nem kell megfogadnunk, a bérlés tipikusan egy olyan terület, amikor kiélhetjük mindenféle vágyunkat vagy álmunkat.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük