Életmód

A legfőbb okok, amiért érdemes ingatlanfelmérést kérni

A vásárlók többsége gyakran gondolja úgy, hogy az ingatlanfelmérés költsége felesleges kiadást jelent az ingatlanvásárlás amúgy is drága folyamatában.

Az azonban egy igazán beszédes tény, hogy azok közül a személyek közül, akik meglévő problémák felfedezése után végeztek nagyobb építési munkálatokat egy adott ingatlanon, sokan nyilatkoztak úgy, hogy ha előre tudtak volna a hibákról, az befolyásolta volna a vásárlási döntésüket.

Mi is az az ingatlanfelmérés?

Egy épület geometriai jellemzőinek és paramétereinek mérésére és meghatározására szolgál, pontos ábrázolást biztosítva, amely felvázolja az összes szerkezeti elemet és építészeti jellemzőt.

A legmodernebb változata a 3D lézeres szkennelés, amely a legújabb nagyfelbontású lézerszkennert használja, hogy precíz geometriai adatokat rögzítsen az épített környezetben – kül- és beltéren egyaránt. Ez pedig egy pontfelhő formájában gyűlik össze, amely aztán 3D-s modellé alakítható. Most, hogy nagyjából átlátod a folyamat lényegét, nézzük át a legfőbb okokat, amiért érdemes az ingatlanfelmérést választani.

A kiérkező szakértők objektív és pártatlan pillantást vetnek az ingatlanra

A felmérést végző szakértők pártatlan álláspontot képviselnek az épület átvizsgálása során, ami még inkább azt teszi lehetővé, hogy észre vegyék azokat a problémákat, amelyeket maga a vevő nem tud.

Míg egy átlagos lakásvásárló 35 percet tölt egy potenciális ingatlan megtekintésével, mielőtt eldönti, hogy megvásárolja-e vagy sem, addig ezek a szakértők több órát is eltöltenek az adatok elemzésével (mérettől függően).

Továbbá széles körben ismerik az adott terület ismert problémáit

A pártatlan álláspontjuk mellett az is egy nagyszerű dolog, hogy ezek a szakértők széleskörű ismeretekkel rendelkeznek az általad választott területről, a helyi ingatlantípusokról és olyan kérdésekről, amelyekre figyelni kell, mint például a múltbeli árvíz vagy a potenciális kockázat, oszlopok közelsége, légkábelek és elektromágneses mezők, jelenlegi vagy múltbeli földalatti bányászat.

Megkímélheted magad a költséges számláktól

 

A felmérések szerint, azoknak a személyeknek a 17%-a, akik nem kértek ingatlanfelmérést átlagosan több mint 5.600.000 Ft-ot kellett fizetniük azért, hogy lakhatóvá tegyék az otthonukat. Tedd fel magadnak tehát a kérdést: egy egyszeri felmérés árát szeretnéd kifizetni, vagy inkább a soron következő javítások tetemes költségét!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük